Geen producten in de winkelwagen.

Een smaaktest: welke chocolade zeevruchten zijn het lekkerst?

Chocolade zeevruchten van Guylian. Publiek domein

België staat wereldwijd bekend om haar chocolade. Een speciale soort zijn de zogenaamde ‘zeevruchten’. Dit zijn geen echte zeevruchten, zoals garnalen en mosselen, maar zeevruchten van chocolade. Het merk Guylian is een bekende producent van deze zeevruchten. Maar ook verschillende supermarkten, zoals Delhaize en Colruyt, maken deze lekkernij.

Het kleine België staat wereldwijd op de tweede plaats wanneer het gaat over de export van chocolade. Dat is zeer knap voor het land. De grootste producenten van chocolade zijn dan weer Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk. Heel bekend zijn ook de chocolade zeevruchten: melkchocolade met een vulling van praliné in de vorm van een zeevrucht. Chocoladefabrikant Guylian maakte in 1967 als eerste deze zeevruchten. Maar welke chocolade zeevruchten smaken het best?

De term ‘Belgische chocolade’ is goed voor de verkoop

Annick Verween, voedingsdeskundige

Annick Verween is voedingsdeskundige. Ze onderzocht de chocolade zeevruchten van verschillende merken. Het bekende maar ook dure merk Guylian heeft volgens haar niet de beste zeevruchten. Het is supermarktketen Delhaize die voor een lagere prijs toch lekkerdere zeevruchten maakt. De chocolade zeevruchten van Delhaize bevatten ook minder vet dan de zeevruchten van Guylian of Colruyt. Ook vermeldt Delhaize als enige niet de term ‘Belgische chocolade’. Toch oordeelt Verween dat de chocolade zeevruchten van Delhaize de lekkerste zijn. Maar uiteraard: smaken verschillen! Koop zelf eens een doos chocolade zeevruchten en ontdek het zelf!

Luister naar het interview op Radio 2.


In de ZiN Taaltrainer krijg je ook luister- en schrijfoefeningen. Het is een intensieve, maar zeer nuttige manier om woorden te leren en te activeren.

Zo ziet dat eruit in de les ‘Mag ik een afspraak?’:

Naar de ZiN Taaltrainer



Zin in Nederlands

Door de site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten