Geen producten in de winkelwagen.

We eten te weinig witloof

Witloofstronken in bakken
We eten te weinig witloof. Foto door Dinkum - Eigen werk, CC0

Dirk van Wilder uit Hofstade kweekt al 38 jaar lang witloof.

Maar te weinig mensen eten de groente met de bijnaam ‘het witte goud” nog.

Vooral bij jongeren is witloof niet meer populair. Misschien moeten de ouders hun kinderen van jongs af aan meer witloof leren eten?

Kijk naar de reportage op tvoost.be:


Test jezelf en vul de sleutelwoorden uit “We eten te weinig witloof” correct in.

  1.  

    • Dirk Van Wilder uit Hofstade laat zijn witte goud zien. Da’s de van witloof, de groente die hij al 38 jaar lang .

      Vroeger at jong en oud witloof, nu vooral oud. De jongere generaties moeten er minder van .

      Tot voor kweekte Dirk ook hydrowitloof dat in bakken of met water wordt gekweekt. Maar nu doet hij enkel nog het traditionele witloof in de volle grond.

      Witloof is een Belgische trots waar je culinair heel wat mee op kan:
      Je kan het eten met mayonaise, gewoon of klaarmaken met en kaas.


In de ZiN Taaltrainer krijg je ook luister- en schrijfoefeningen. Het is een intensieve, maar zeer nuttige manier om woorden te leren en te activeren.

Zo ziet dat eruit in de les ‘Mag ik een afspraak?’:

Naar de ZiN Taaltrainer


Door de site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten

Zin in Nederlands